Bonensoep met kikkererwt croutons
Ingrediënten
Bereidingswijze Bonensoep met kikkererwt croutons
Stap 1
Verwarm de oven op 200 °C.
Stap 2
Giet de kikkererwten af en droog ze met keukenpapier. Schud de kikkererwten in een kom om met een beetje arachideolie, de helft van de kerriepoeder, een beetje chilipoeder en wat zout. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat met bakpapier en rooster ze in 40 minuten knapperig. Schep regelmatig om.
Stap 3
Halveer de sjalotjes, pel ze en snijd in halve ringen. Schil de wortel met de dunschiller en snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn.
Stap 4
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotjes met de wortel op zacht vuur. Bak de kerrie en gember al roerend mee. Kneus de citroengras met de achterkant van een mes, leg een knoop in de stengel en voeg toe. Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat de soep op matig vuur zachtjes trekken tot de wortels zacht en gaar zijn.
Stap 5
Verwijder de stengel citroengras. Roer het sap van de sinaasappel en de kokosmelk door de soep en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de bonen toe en breng op smaak met zout, versgemalen peper en chilipoeder naar smaak. Serveer met de geroosterde kikkererwtencroutons en gehakte koriander.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie315 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten32 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd8 g