Bonbons van gerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Bonbons van gerookte zalm
Stap 1
Ontdooi het filodeeg. Houd de 16 mooiste topjes van de dille apart en snijd de rest van de dille fijn.
Stap 2
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de dille, appel en de kappertjes door de zalmsalade.
Stap 3
Rasp de gele schil van een halve citroen erboven en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de andere helft van de citroen in 8 partjes.
Stap 4
Bedek de holtes van de muffintray met vershoudfolie. Bedek elke holte met plakjes zalm en vul met zalmsalade.
Stap 5
Vouw de overhangende gerookte zalm dicht over de vulling en dek af met folie. Bewaar tot het serveren in de koelkast.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk het filodeeg met olijfolie en verdeel er 8 topjes van de dille over. Leg een tweede vel over de kruiden en druk het filodeeg goed aan.
Stap 7
Knip met een schaar uit het filodeeg 8 sterren en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met olie en bak in 2-3 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
Stap 8
Verdeel de veldsla over kleine borden en besprenkel met citroensap en extra vierge olijfolie.
Stap 9
Neem de zalmbonbons uit het folie, leg op de sla en garneer met de filodeeg sterren, een partje citroen en een takje dille.
Aanvullende benodigdheden
- - muffintrayvorm
- - vershoudfolie
- - schaar
- - bakblik
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie342 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten22 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd4 g