Boeuf bourguignon
Ingrediënten
Bereidingswijze Boeuf bourguignon
Stap 1
Snijd de ribbraadlappen in grove stukken, pel de sjalotjes, snij de knoflook in plakjes en de winterwortel in dikke plakken. Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees op hoog vuur rondom bruin. Verdeel de sjalotjes, knoflook en wortel eromheen en bak 2-3 minuten mee.
Stap 2
Strooi de bloem erover en schenk de vleesfond en wijn langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg tijm, laurierblaadjes, wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 2-3 uur heel zachtjes gaar.
Stap 3
Bak de spekreepjes zachtjes uit in de koekenpan. Schep de spekjes op een bordje en bak de champignons in het bakvet rondom bruin. Schep de spekjes en champignons, als het vlees bijna goed is, door het gerecht en stoof nog 15 minuten.
Aanvullende benodigdheden
- - Tefal koekenpan 24 cm
Voedingswaarden
- Energie440 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten11 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd12 g