Boeuf bourguignon
Ingrediënten
Bereidingswijze Boeuf bourguignon
Stap 1
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de runderlappen in blokken van 3 cm. Snijd de kastanjechampignons in parten en de winterpenen in plakken van 1 cm.
Stap 2
Snijd de bleekselderij in stukken van 1 cm dik.Verhit een stoofpan met 3 el olijfolie en bak de knoflook glazig. Voeg de runderlappen toe en bak 5 minuten.
Stap 3
Voeg de tomatenpuree en de helft van de Italiaanse kruidenmix toe en roer door.
Stap 4
Blus het vlees af met het runderfond en 500 ml water. Roer door en stoof een half uur op laag vuur. Voeg daarna de gesneden groenten toe.
Stap 5
Stoof 2½ uur op laag vuur met de deksel op de pan tot het vlees gaar is en uit elkaar valt.
Stap 6
Verwarm, wanneer de stoof nog 40 minuten moet garen, de oven voor op 180°C.
Stap 7
Bak de aardappelwedges volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 8
Voeg, wanneer de stoof nog 10 minuten moet, de cherrytomaten toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 9
Verdeel de boeuf bourguignon en aardappelwedges over de borden. Garneer met de rest van de Italiaanse kruiden.
Aanvullende benodigdheden
- - stoofpan met dikke bodem
Voedingswaarden
- Energie418 kcal
- Eiwit54 g
- Koolhydraten33.4 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd2.2 g