Boerenomelet met groentevulling en spekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenomelet met groentevulling en spekjes
Stap 1
Laat de uitjes goed uitlekken en hak de peterselie fijn.
Stap 2
Schil de bospenen met een dunschiller en snijd ze in plakjes van 0.5 cm dik.
Stap 3
Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Stap 4
Snijd de stukken paprika in blokjes van 0.5 x 0.5 cm.
Stap 5
Smelt de helft van de boter in een pan en bak de spekreepjes zachtjes uit.
Stap 6
Schep de wortelplakjes, paprikablokjes, doperwten, zilveruitjes en peterselie erdoor.
Stap 7
Voeg het water toe.
Stap 8
Zet de deksel op de pan en smoor de groenten op zacht vuur in 10 minuten zachtjes gaar.
Stap 9
Breek de eieren 1 voor 1 boven een grote kom en klop ze met een garde tot een egaal gele massa.
Stap 10
Roer de geraspte kaas erdoor en voeg wat zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Stap 11
Smelt in een koekenpan op matig hoog vuur de andere boter.
Stap 12
Schenk het eimengsel erin en laat het op zacht vuur stollen.
Stap 13
Schuif steeds van uit de rand van de pan het al gestolde ei naar het midden en laat het nog vloeibare ei over de panbodem uitvloeien.
Stap 14
Ga zo door tot de omelet mooi stevig wordt maar aan de bovenkant nog wel glanst.
Stap 15
Schep het groentemengsel op 1 helft van de omelet.
Stap 16
Vouw met behulp van een brede spatel de andere kant van de omelet voorzichtig over de groentevulling.
Stap 17
Schuif de gevulde omelet voorzichtig op een warme schaal en geef de bruine bollen erbij.
