Boerenkoolstamppot met zoetzure rode ui
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenkoolstamppot met zoetzure rode ui
Stap 1
Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Pel de rode uien en snijd in dunne ringen. Verwarm de rodewijnazijn, de suiker en een snuf zout in een pan.
Stap 3
Zet het vuur uit, voeg de rode uien toe en laat afkoelen.
Stap 4
Breng intussen ruim water in een pan aan de kook en kook de stamppot aardappelen en boerenkool 15 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht.
Stap 5
Stamp de aardappelen en boerenkool met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
Stap 6
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Smelt de roomboter in een pan lichtbruin. Voeg het juspoeder en 250 ml water toe en breng al roerend aan de kook.
Stap 8
Snijd de rookworsten in plakken. Verdeel de stamppot over de borden en maak met een lepel een kuiltje in het midden.
Stap 9
Schenk daar de jus in. Leg de rookworst en de zoetzure rode ui op de stamppot.
Aanvullende benodigdheden
- - aardappelstamper
Voedingswaarden
- Energie977 kcal
- Eiwit28.9 g
- Koolhydraten60.2 g
- Vet66.2 gWaarvan verzadigd26.2 g