Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en rookworst
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en rookworst
Stap 1
Schil en snijd de zoete aardappelen en de kruimige aardappelen in stukken.
Stap 2
Breng in een pan een laag van 3 cm water aan de kook.
Stap 3
Voeg de boerenkool toe en leg de stukken zoete aardappel en gewone aardappel erop.
Stap 4
Laat de boerenkool in 3-4 minuten afgedekt slinken.
Stap 5
Schep alles om, voeg wat zout toe en leg de rookworst erop.
Stap 6
Kook de boerenkool en aardappelen afgedekt in nog 15 minuten gaar.
Stap 7
Houd de rookworst op een bord onder aluminiumfolie warm.
Stap 8
Giet de boerenkool af, maar bewaar het vocht.
Stap 9
Stamp de boerenkool en aardappelen met een stamper fijn.
Stap 10
Roer de helft van de piccalilly erdoor en voeg al roerend zoveel kookvocht toe dat het een smeuïge stamppot wordt.
Stap 11
Serveer in diepe borden met een stuk rookworst erop.
Stap 12
Geef de resterende piccalilly erbij.
Stap 13
Ook lekker met mosterd, Amsterdamse uien en augurken.
