Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boerenkoolstamppot met prei en kabeljauw
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boerenkoolstamppot met prei en kabeljauw
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappelen in een ruime pan en leg de boerenkool erop.
Stap 2
Voeg water toe tot de aardappelen net onderstaan. Breng aan de kook en laat in 20 minuten gaar koken.
Stap 3
Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang het kookvocht op.
Stap 4
Stamp de aardappelen met de boerenkool, prei, 25 gr boter, de mosterd, melk en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge stamppot.
Stap 5
Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Omwikkel intussen de kabeljauwfilets met een plakje spek.
Stap 7
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw in 5 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Stap 8
Serveer met de boerenkool-preistamppot.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie499 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten53 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd9 g