Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boerenkoolsoep met worst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boerenkoolsoep met worst
Stap 1
Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Bak de aardappelblokjes en boerenkool al omscheppend 2 minuten mee.
Stap 2
Voeg 1 liter water en 1-2 theelepels zout toe. Breng de soep al roerend aan de kook. Laat 20-25 minuten zachtjes koken tot het een lichtgebonden soep wordt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg zo nodig nog wat water toe als de soep te dik is.
Stap 3
Snijd de rookworst schuin in plakken. Bak de plakken in een hete grillpan 4-6 minuten tot ze mooie bruine strepen krijgen. Keer de plakken na 2-3 minuten. Serveer de boerenkoolsoep met de hüttenkäse in het midden. Leg de plakken worst erin.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie480 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten24 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd11 g
