Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boerenkoolschotel met rookworst en appel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boerenkoolschotel met rookworst en appel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de appels in stukken van 2 cm.
Stap 2
Schil de aardappelen, snijd in stukken van 3 cm en spoel onder koud water. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 15 minuten.
Stap 3
Verhit intussen een pan met 1 el olijfolie en bak de ui en appel 3 minuten op hoog vuur. Snijd de rookworst in plakken van 2 cm.
Stap 4
Stamp de aardappelen fijn en meng de boerenkool, ui, appel en crème fraîche door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de puree over een ovenschaal en verdeel de rookworst en oude kaas over het geheel.
Stap 6
Plaats de boerenkoolschotel 20 minuten in de oven en serveer.