Boerenkoolpizza met worst
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenkoolpizza met worst
Stap 1
Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier.
Stap 2
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stap 3
Verwarm de oven voor op de hete luchtstand op 190°C.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een wok en schep de boerenkool erdoor.
Stap 5
Voeg twee tot drie eetlepels water toe en verwarm al omscheppend tot de boerenkool gaat slinken en het vocht verdampt is.
Stap 6
Breng op smaak met wat zout en peper.
Stap 7
Rol het deeg met het papier uit en trek het deeg van het papier.
Stap 8
Vorm het deeg door wat te kneden tot een ronde pizza.
Stap 9
Leg de pizza op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het deeg met de tomatensaus.
Stap 10
Verdeel de boerenkool over de pizza.
Stap 11
Halveer de rookworsten en snijd elk stuk in de lengte in vieren.
Stap 12
Leg de stukken worst in een cirkel op het deeg met de plakjes kaas ertussen.
Stap 13
Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de pizza in vijftien tot twintig minuten goudbruin en gaar.
