Boerenkoolloempia uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenkoolloempia uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 180 graden en laat het filodeeg ontdooien in de verpakking.
Stap 2
Hak de knoflook grof en de peper fijn.
Stap 3
Snijd de peen schuin in lange dunne plakken, snijd de plakken tot dunne lucifers.
Stap 4
Snijd de paprika's in heel dunne reepjes.
Stap 5
Verhit een wok op hoog vuur, laat hierin een vierde eetlepels olie heet worden.
Stap 6
Wok de knoflook, peper, peen en paprika 3 à 5 minuten tot het mengsel bijna beetgaar is.
Stap 7
Doe in een ruime kom.
Stap 8
Laat opnieuw een vierde eetlepels olie heet worden en wok de boerenkool circa 10 minuten tot het beetgaar is.
Stap 9
Doe bij het groentemengsel en druk een eventueel overschot aan vocht eruit met een grote lepel.
Stap 10
Maak op smaak met zout en de sojasaus.
Stap 11
Leg twee vellen filodeeg uit en besmeer met een kwastje met olie.
Stap 12
Verdeel een kwart van het boerenkoolmengsel over de twee vellen en rol strak op tot loempia's.
Stap 13
Plak het laatste randje vast met een paar druppels water.
Stap 14
Herhaal dit zodat je acht loempia's hebt.
Stap 15
Leg ze op een bakplaat met bakpapier met de sluitkant naar beneden.
Stap 16
Besmeer nogmaals licht met olie en bak circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Stap 17
Serveer met de chilisaus.