Boerenkip met ovengroente en gremolata
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenkip met ovengroente en gremolata
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de bospeen, verwijder het loof. Halveer de venkelknol, verwijder de harde kern en snijd in parten. Leg de groente in de ovenschaal en meng met olijfolie.
Stap 2
Breng op smaak met venkelzaad, zout en versgemalen peper. Halveer een citroen, pers het sap uit over de groente en leg er de helften bij.
Stap 3
Leg de boerenkip in de oven op een rek boven de groente en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Haal na 25 minuten de groente uit de oven. Plaats de groente de laatste 5 minuten terug bij de kip in de oven.
Stap 5
Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook en rasp fijn, meng met de peterselie. Rasp de gele schil van de andere citroen en voeg toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Serveer de boerenkip met de ovengroente en gremolata.
Stap 7
Heerlijk met gele rijst of gekookte of (oven)gebakken aardappelen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie501 kcal
- Eiwit44 g
- Koolhydraten4 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd10 g