Bloemkoolsteak met currymayonaise en aardappelkaantjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkoolsteak met currymayonaise en aardappelkaantjes
Stap 1
Pureer voor de currymayonaise alle ingrediënten, behalve de olie, in een blender en laat kort draaien. Voeg al draaiend de olie druppelsgewijs toe tot een soort dikke mayonaise ontstaat.
Stap 2
Schep in een bakje en zet afgedekt 1 nacht in de koelkast. Zeef de volgende dag door een fijne zeef en schep in een
Stap 3
Was voor de saus van bloemkoolblad het groen van de bloemkool goed en snijd in grove stukken.
Stap 4
Pureer alle ingrediënten in een blender tot het bloemkoolblad zo fijn mogelijk is. Zeef de saus en bewaar afgedekt in de koelkast.
Stap 5
Snijd voor de aardappelkaantjes de aardappels in heel kleine blokjes. Was ze goed en spoel zoveel mogelijk zetmeel van de aardappels. Dep de blokjes goed droog.
Stap 6
Frituur de aardappelblokjes op 160ºC tot de blokjes niet meer bruisen en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Stap 7
Verwarm de plakken bloemkool nog even in de oven, of gril ze in een grillpan of op de barbecue.
Stap 8
Serveer met toefjes currymayonaise, de bloemkoolbladsaus en aardappelkaantjes.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - blender
- - spuitzak
Voedingswaarden
- Energie785 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten17 g
- Vet77 gWaarvan verzadigd19 g