Bloemkoolsoufflé met geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkoolsoufflé met geitenkaas
Stap 1
Verdeel de bloemkool in rozen van ca. 5 cm en snijd de stronk in blokjes. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Kook de bloemkool (rozen + stronk) met aardappelen in een pan met een flinke laag kokend water met wat zout in 15 minuten gaar. Laat de groente in een vergiet goed uitlekken.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175°C. Splits de eieren. Doe de bloemkool en aardappel in de keukenmachine, houd 4 mooie roosjes achter. Snijd de geitenkaas in stukken en hak de peterselie grof. Voeg de geitenkaas, peterselie en geraspte kaas toe en meng alles kort tot een dikke puree. Voeg de eidooiers toe en meng nog heel even.
Stap 3
Klop in een grote kom de eiwitten zo stijf dat er pieken op staan. Spatel de bloemkoolpuree er in gedeelten luchtig door tot het een egaal mengsel is. Doe het bloemkoolmengsel over in de ovenschaal en druk de cherrytomaatjes er half in.
Stap 4
Bak de soufflé een richel onder het midden van de oven 30-40 min. goudbruin en net gaar. Tijdens het bakken rijst de soufflé een paar centimeter boven de rand van de schaal uit. Lekker met een frisse salade.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - handmixer
- - ovenschaal (1,5 liter)
Voedingswaarden
- Energie315 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten18 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd10 g