Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkoolsoep met prei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkoolsoep met prei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bloemkool in roosjes en hak de selderij fijn.
Stap 2
Snijd het brood in stukken van 2 cm en meng met 2 el olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Breng op smaak met zout en peper en plaats 15 minuten in de oven tot de broodstukken krokant zijn. Haal de croutons uit de oven en laat buiten de koelkast afkoelen.
Stap 4
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de bloemkool, prei en de helft van de selderij 3 minuten.
Stap 5
Meng intussen de groentebouillontabletten met 900 ml kokend water en blus de bloemkool af.
Stap 6
Laat 10 minuten koken en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Roer de crème fraîche door de soep. Garneer de soep met de rest van de selderij en serveer met de croutons.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie509 kcal
- Eiwit22.9 g
- Koolhydraten70.2 g
- Vet11.3 gWaarvan verzadigd5.5 g