Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkoolsoep met kaastoast
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkoolsoep met kaastoast
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloemkool, aardappels en bouillon toe en kook circa 15 minuten.
Stap 2
Bestrooi de plakken stokbrood met de kaas en gril in de oven knapperig en goudbruin.
Stap 3
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Schep de soep in kommen en garneer met de peterselie. Serveer met de kaastoast.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten60 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd16 g