Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkoolsoep met cashewnoten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkoolsoep met cashewnoten
Stap 1
Snipper de sjalot en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verwarm de olijfolie in een kleine pan en fruit de sjalot zachtjes glazig. Schep de kurkuma met wat zwarte peper en de bloemkoolroosjes erdoor en bak nog 1 minuut.
Stap 2
Schenk de melk er bij en laat de soep 8-10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
Stap 3
Pureer alles met de staafmixer tot een glad gebonden bloemkoolsoep. Breng eventueel op smaak met een klein beetje zout en peper. Schep de soep in een kom en garneer met een dot Griekse yoghurt en daarop wat fijngehakte peterselie en fijngehakte cashewnootjes. Serveer met sneetjes volkorenbrood besmeerd met margarine.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie610 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten50 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd7 g