Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkoolsoep met bietenroom
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkoolsoep met bietenroom
Stap 1
Snipper de ui. Snijd de bloemkool in roosjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bloemkool, het bouillonblokje en 800 ml water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Stap 2
Snijd ondertussen voor de bietenroom de biet in stukjes en doe samen met de tahin, 75 milliliter soya cuisine en de rode wijnazijn in een hoge beker. Pureer met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn.
Stap 3
Voeg de rest van de soya cuisine toe aan de soep en pureer met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met een scheutje bietenroom en garneer met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie270 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten8 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd3 g