Bloemkoolsoep met basilicum en geroosterde amandelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkoolsoep met basilicum en geroosterde amandelen
Stap 1
Snijd roosjes van de bloemkool en snijd de stronk in blokjes. Schil de aardappel en snijd ook in blokjes en snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bloemkoolroosjes en blokjes stronk met de aardappelblokjes en tijm erdoor. Roerbak 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en kook de bloemkool in 10 minuten zachtjes gaar.
Stap 2
Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Schep er ras el hanout met wat zout door en warm nog heel even tot het lekker gaat ruiken. Schep de amandelen op een plank en laat ze afkoelen. Hak ze met een groot mes in grove stukjes.
Stap 3
Pureer de bloemkool met de bouillon met de staafmixer tot een mooi gladde lichtgebonden soep. Voeg zo nodig iets meer bouillon of water toe. Laat de soep nog heel even door koken en breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de bloemkoolsoep met de amandelen en basilicumblaadjes erin.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie240 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten13 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd2 g