Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkoolsoep met amandelen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkoolsoep met amandelen
Stap 1
Breng 1,5 ltr water aan de kook en los de bouillontabletten hierin op.
Stap 2
Was de prei en snijd in ringen. Houd 4 takjes peterselie achter ter garnering. Hak de resterende peterselie grof.
Stap 3
Verhit een soeppan met de boter en fruit de prei zacht. Schep om met de bloemkool. Voeg de bouillon toe en kook in 15 minuten gaar.
Stap 4
Klop intussen de slagroom lobbig met ½ tl zeezout.
Stap 5
Voeg de crème fraîche met de gehakte peterselie toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 6
Hak de amandelen fijn. Schenk de soep in cappuccino koppen en schep er een paar lepels lobbige slagroom op. Bestrooi met fijngehakte amandelen.
Stap 7
Garneer met de cranberry’s en de resterende peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - staafmixer
- - 4 soepkommen
Voedingswaarden
- Energie469 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten12 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd22 g