Bloemkoolsaté met roze atjar
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkoolsaté met roze atjar
Stap 1
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Schaaf met een kaasschaaf plakjes. Schil en rasp de gember.
Stap 2
Breng voor de atjar de azijn met de suiker en een snuf zout aan de kook. Voeg de rode kool toe en kook 2 minuten mee.
Stap 3
Neem de pan van het vuur en voeg de komkommer, worteljulienne en de helft van de gember toe. Laat afkoelen en schep regelmatig om.
Stap 4
Kook ondertussen de bloemkoolroosjes 3 minuten. Giet af en schep om met de olijfolie, kurkuma, rest van de gember, peper en zout. Rijg de bloemkool aan spiesjes en leg op de barbecue. Rooster in 5-10 minuten goudbruin.
Stap 5
Verwarm ondertussen al roerend de satésaus in een steelpan op de barbecue. Serveer de bloemkoolsaté met de satésaus en de roze atjar. Lekker met gebakken uitjes en rijst.