Bloemkoolrijstcouscous met groenten en harissa
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkoolrijstcouscous met groenten en harissa
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C (200 °C hetelucht). Snijd eventuele grotere stukken courgette en wortel uit de wokmix wat kleiner.
Stap 2
Vet een grote ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel de wokmix, aubergine, hele cherrytomaatjes en tenen knoflook over de ovenschaal.
Stap 3
Bestrooi met zout en peper en giet er 1 eetlepel olijfolie overheen. Hussel met je handen door elkaar.
Stap 4
Roer in een kommetje de harissa los met 3 eetlepels olijfolie en zet opzij.
Stap 5
Rooster de groenten ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze beetgaar zijn en de randjes bruin zijn geworden.
Stap 6
Haal de groenten uit de oven, vis de knoflook eruit en knijp uit boven de harissa-dressing. Roer goed door.
Stap 7
Kook de bloemkoolrijst 1 minuut. Giet af, laat even uitlekken en stort op een schaal.
Stap 8
Schep de groenten erbovenop, verdeel de geitenkaaspearls en de kappertjes erover, maak af met de dressing.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie335 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten15 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd6 g