Bloemkoolkaassouffle met broccoli
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkoolkaassouffle met broccoli
Stap 1
Vet een hoge ovenschaal in.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Stap 3
Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water in 4 minuten beetgaar.
Stap 4
Spoel de broccoli in een vergiet onder koud water af en laat de roosjes goed uitlekken.
Stap 5
Verdeel de bloemkool in rozen en kook ze in een pan met ruim kokend water in 10 minuten gaar.
Stap 6
Splits intussen de eieren en laat de eiwitten in een schone kom glijden.
Stap 7
Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken en pureer de rozen in de keukenmachine.
Stap 8
Doe de bloemkoolpuree over in een kom en roer de havermout met de kerriepoeder en geraspte kaas erdoor.
Stap 9
Roer ook de dooiers en wat zout en versgemalen peper naar smaak erdoor.
Stap 10
Klop de eiwitten met de handmixer zo stijf dat er pieken blijven staan.
Stap 11
Spatel het bloemkoolmengsel luchtig door het eiwit.
Stap 12
Schep het mengsel in de ovenschaal en druk de broccoliroosjes erin.
Stap 13
Zet de schaal op het rooster een richel onder het midden in de oven en laat de soufflé in 30-40 minuten rijzen en goudbruin worden.
Stap 14
Van binnen mag de soufflé nog zacht zijn.
Stap 15
Tip: open de ovendeur niet tijdens het bakken, hierdoor kan de soufflé inzakken.
