Bloemkoolcurry met rode linzen
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkoolcurry met rode linzen
Stap 1
Pel de knoflook en schil de gember. Rasp deze vervolgens fijn met een fijne rasp. Pel en snipper de ui.
Stap 2
Verhit olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, gember 2 minuten.
Stap 3
Draai het vuur laag en voeg de kurkuma, kerrie, kardemom, laos en rode linzen toe en laat 1 minuut mee bakken.
Stap 4
Voeg de kokosmelk, 600 ml water en het groentebouillontablet toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15-20 minuten rustig doorkoken.
Stap 5
Maak intussen de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Voeg de laatste 10 minuten de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat mee garen.
Stap 6
Bak het naanbrood volgens aanwijzingen op de verpakking.
Stap 7
Pluk de blaadjes van de takjes koriander en hak 2/3 van de blaadjes grof. Roer de gehakte koriander vlak voor het serveren door de curry.
Stap 8
Serveer de curry met het naanbrood en garneer het gerecht met de overige koriander.