Bloemkoolcurry met gehaktballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkoolcurry met gehaktballetjes
Stap 1
Snijd bloemkoolroosjes van de stronk.
Stap 2
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Stap 3
Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en bloemkoolroosjes al omscheppend.
Stap 4
Twee minuten.
Stap 5
Strooi de kerriepoeder erover en bak tot het lekker gaat ruiken.
Stap 6
Schenk de tomatenblokjes met sap erover, voeg wat zout toe en smoor de bloemkoolroosjes afgedekt.
Stap 7
in tien minuten beetgaar.
Stap 8
Meng intussen het gehakt in een kom met het ei en de gehaktkruiden.
Stap 9
en draai er kleine balletjes van.
Stap 10
Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in acht minuten rondom bruin en gaar.
Stap 11
Voeg het water toe en laat even sudderen.
Stap 12
Schenk de gehaktjus bij de bloemkoolroosjes en laat op hoog vuur zoveel vocht verdampen dat de.
Stap 13
bloemkool omhuld is met een dikke tomatensaus.
Stap 14
Schep de rijst in diepe borden en.
Stap 15
verdeel de bloemkoolcurry erover.
Stap 16
Leg de gehaktballetjes erop.
