Bloemkoolburger
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkoolburger
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de twee zijkanten van de bloemkool, zodat je alleen het middenstuk overhoud.
Stap 2
Snijd twee steaks van circe 2 -3 cm van elke bloemkool. Meng de barbecuekruiden met 4 el olijfolie en bestrijk hiermee de bloemkoolsteaks.
Stap 3
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Stap 4
Snijd intussen de uien in ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur in 10 - 15 minuten goudbruin.
Stap 5
Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in plakjes.
Stap 6
Halveer de broodjes, bestrijk de onderkanten met de helft van de knoflooksaus en beleg achtereenvolgens met de sla, bloemkoolsteaks, tomaat, augurk, gebakken uien, de rest van de knoflooksaus en dek af met de bovenkanten van de broodjes.
Stap 7
Serveer direct.