Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkool mac and cheese
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkool mac and cheese
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in roosjes van 2 cm. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in parten. Rasp de Parmezaanse kaas en oude kaas grof. Snijd de peterselie fijn.
Stap 2
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta 5 minuten korter dan de aanwijzing op de verpakking. Haal de pasta uit de pan.
Stap 3
Meng 1 soeplepel pastawater met de groentebouillontablet, melk, Parmezaanse kaas, knoflook, oude kaas en de helft van de peterselie. Zorg dat de kaas helemaal gesmolten is.
Stap 4
Meng de pasta, tomaten en bloemkool door de saus, breng op smaak met zout en peper en verdeel over een ovenschaal.
Stap 5
Plaats de ovenschaal 25 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin kleurt. Verdeel de rest van de peterselie erover en serveer.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie464 kcal
- Eiwit26.9 g
- Koolhydraten55.9 g
- Vet13.1 gWaarvan verzadigd7.8 g