Bloemkool ceviche
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkool ceviche
Stap 1
Verwijder de bladeren en rasp de bloemkool op een grove rasp. Pers de limoenen en sinaasappel uit. Schil de gember en snijd in grove stukken.
Stap 2
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Stap 3
Doe het sap van de limoen en sinaasappel met de gember, rode peper en ½ tl zout in een hoge beker en pureer met een staafmixer.
Stap 4
Schep de bloemkool om met de marinade, maar houd 1 el achter. Laat minimaal 20 minuten marineren.
Stap 5
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met 3 el olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 5 - 8 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
Stap 6
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Snijd de koriander fijn, houd 4 takjes achter voor garnering.
Stap 7
Meng de tomaat, ui en koriander tot een salsa en breng op smaak met de achtergehouden marinade, de rest van de olie, peper en zout.
Stap 8
Schep de bloemkool ceviche op de tostada’s en verdeel er wat tomatensalsa over. Garneer met de rest van de koriander. Serveer met de rest van de salsa.
