Bloemkool-aardappelsalade met zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Bloemkool-aardappelsalade met zalm
Stap 1
Schep 3 eetlepels water in een hapjespan. Leg de zalmfilet op de huid erin en strooi er zout en versgemalen zwarte peper over. Knijp de citroen erboven uit. Smoor de zalm afgedekt in 10 minuten net gaar.
Stap 2
Snijd kleine roosjes van de bloemkool en kook ze met de peultjes en krieltjes in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in vergiet onder koud water en laat goed uitlekken.
Stap 3
Hak de dille fijn. Schenk 3-4 eetlepels smoorvocht van de zalm in een schaal en roer met mayonaise, mosterd en dille tot een dressing. Schep de uitgelekte bloemkoolroosjes, peultjes en krieltjes door de dressing.
Stap 4
Verdeel de bladsla over 4 borden en schep de aardappelsalade erop. Halveer de tomaatjes en olijven. Pluk stukken zalm van de huid en verdeel ze met de tomaatjes en olijven over de salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie345 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten30 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd2 g