Blini met zalm en waterkers
Ingrediënten
Bereidingswijze Blini met zalm en waterkers
Stap 1
Meng de bloem en het boekweitmeel in een kom. Los de gist op in een paar eetlepels van de melk en giet in het midden van het bloemmengsel.
Stap 2
Verwarm de rest van de melk tot lauwwarm en klop de melk door de eidooiers. Schenk dit bij het bloemmengsel en klop met een elektrische mixer goed door.
Stap 3
Voeg de gesmolten boter en wat zout toe en klop tot het beslag soepel en glad is. Laat het beslag op kamertemperatuur afgedekt circa 1 uur rijzen tot de massa is verdubbeld.
Stap 4
Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf en schep dit voorzichtig door het beslag.
Stap 5
Verhit steeds een beetje olie in een koekenpan en bak 8-12 kleine pannenkoekjes van het beslag.
Stap 6
Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes. Verdeel kleine plukjes waterkers over de blini's en leg de zalm erop. Klop de crème fraîche lobbig en presenteer hem bij de blini's.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie525 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten42 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd9 g
