Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Blanke aspergesoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Blanke aspergesoep
Stap 1
Snijd de witte asperges in stukken van 3 cm en houd de kopjes apart. Zet de aspergestukjes op met 1 liter water en het bouillontablet en kook ze in circa 20 minuten gaar.
Stap 2
Snijd ondertussen de groene asperges in kleine stukjes. Kook ze samen met de witte kopjes in water met zout in circa 3 minuten gaar. Giet af en houd apart.
Stap 3
Pureer de asperges in de bouillon. Wrijf voor een extra gladde soep alles door een zeef en breng de soep weer aan de kook.
Stap 4
Voeg de slagroom toe en kook nog een paar minuten door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Voeg de groene en witte aspergestukjes en -kopjes toe aan de soep en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie90 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten6 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd4 g
