Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bladerdeegkerstboompjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bladerdeegkerstboompjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ᵒC. Laat het bladerdeeg iets ontdooien.
Stap 2
Snijd uit elk vel twee kerstboomvormige driehoeken. Leg steeds een driehoek met de smalle kant naar je toe, leg er een knakworst op (laat onderaan ca. 3 cm uitsteken) en dek af met een tweede driehoek.
Stap 3
Druk de randen licht aan en knip aan beide lange zijden om de 3 cm in, zodat er kerstboompuntjes ontstaan.
Stap 4
Klop het ei los en bestrijk de hapjes ermee. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 5
Lekker met een dipje van curry en mayo.
Stap 6
Gebruik vega-knakworstjes voor een vegetarische variant.
