Bladerdeeg met geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Bladerdeeg met geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Leg 1 vel bladerdeeg op een vel bakpapier en besmeer met een dun laagje vijgen chutney. Brokkel de geitenkaas over de chutney en leg het andere vel bladerdeeg eroverheen en druk goed aan. Knip smalle repen in het bladerdeeg met een schaar, zodat een 'bloem' ontstaat, in het midden moet een klein rondje ontstaan.
Stap 3
Draai de repen voorzichtig tweemaal zodat een leuk speels effect ontstaat zodra deze stengels worden gebakken. Klop het ei en het bestrijk het bladerdeeg met het kwastje.
Stap 4
Bestrooi vervolgens de hele taart met het amandelschaafsel en schuif de bakplaat met daarop de bladerdeegtaart een richel onder het midden in de oven en bak gedurende 20 tot 30 minuten in de oven totdat de taart goudbruin is. Serveer onmiddellijk.
