Bitterkoekjespudding met gemarineerde abrikozen
Ingrediënten
Bereidingswijze Bitterkoekjespudding met gemarineerde abrikozen
Stap 1
Week de gelatine in koud water. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg met het stokje toe aan de melk.
Stap 2
Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Kook zachtjes 3 minuten. Laat de melk daarna, eventueel in een bak koud water, al roerend iets afkoelen.
Stap 3
Knijp de gelatine uit en voeg deze met de amandellikeur al roerend toe aan het melkmengsel tot de gelatine is opgelost. Zet het mengsel circa 15 minuten in de koelkast tot het lobbig wordt.
Stap 4
Klop intussen 400 ml slagroom stijf. Spatel tweederde van de bitterkoekjes met het melkmengsel door de slagroom.
Stap 5
Spoel de puddingvorm om met koud water en schep het roommengsel erin. Dek af met folie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Stap 6
Giet de sinaasappellikeur met wat peper over de abrikozen en laat buiten de koelkast marineren. Klop de rest van de slagroom stijf.
Stap 7
Maak de rand van de pudding iets los en stort de pudding op een schaal. Leg de gemarineerde abrikozen eromheen en garneer met slagroom en extra bitterkoekjes.
Aanvullende benodigdheden
- - puddingvorm
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie1070 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten111 g
- Vet55 gWaarvan verzadigd33 g
Trefwoorden
