Bitterkoekjes-pudding met rumbonen
Ingrediënten
Bereidingswijze Bitterkoekjes-pudding met rumbonen
Stap 1
Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg met het stokje toe aan de melk. Houd 1 eetlepel suiker apart en voeg de rest toe aan de melk. Kook een paar minuten op een lage stand.
Stap 2
Roer in een kom de achtergehouden suiker met de maizena, eidooiers en 1 eetlepel water of melk glad. Neem het vanillestokje uit de melk en giet de hete melk in de kom.
Stap 3
Klop goed door en giet alles terug in de pan. Laat op de laagste stand nog minimaal 2 minuten al roerend tegen het kookpunt aan garen.
Stap 4
Voeg het aroma toe aan het melkmengsel. Giet terug in de kom en laat afkoelen. Roer af en toe door.
Stap 5
Klop de slagroom stijf. Spatel in 2 delen door de custard en schep de verkruimelde bitterkoekjes en chocolade erdoor. Spoel de coupes om met koud water en schep het roommengsel erin. Dek af met folie en zet circa 1 uur in de koelkast.
Stap 6
Garneer met rumbonen en extra bitterkoekjes.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 coupes
- - 4 glazen
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie320 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten28 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd12 g