Bietenstamppot met gekarameliseerde appel
Ingrediënten
Bereidingswijze Bietenstamppot met gekarameliseerde appel
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Schil de aardappelen, snijd deze in blokken van 2 cm en spoel af. Zet de aardappelen in een pan net onder water en kook ze in 15 minuten gaar.
Stap 3
Snijd intussen de rode biet in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworsten in plakken van 2 cm.
Stap 4
Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor en snijd deze in plakken van 1 cm.
Stap 5
Verhit 1 el boter in een pan en bak de appel in 7 minuten goudbruin. Voeg de rietsuiker toe en zet de warmtebron uit zodra de rietsuiker gesmolten is en licht begint te kleuren.
Stap 6
Verhit 1 el boter in een pan en bak de rookworst in 6 minuten goudbruin.
Stap 7
Giet de aardappelen af en stamp deze met de resterende boter tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 8
Roer hier vervolgens de rode biet doorheen. Serveer de bietenstamppot met de gebakken rookworst en gekarameliseerde appel
