Bietenstamppot met bosui en lekkerbekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Bietenstamppot met bosui en lekkerbekjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Kook de aardappelen in een flinke laag kokend water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Schil de bieten met een dunschiller en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Stap 2
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Schep de blokjes biet met de balsamicoazijn, wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor. Sprenkel er 3-4 eetlepels water over. Smoor de biet afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Leg intussen de lekkerbekjes in een bakblik. Laat ze in de oven in 13-17 minuten lekker warm en knapperig worden.
Stap 3
Snijd de bosui in ringetjes. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg al roerend de warme melk toe en roer alles tot een smeuïge puree. Schep de blokjes biet met bosui, kappertjes, wat oregano en naar smaak nog zout en peper door de puree. Meng alles tot een lekkere stamppot. Serveer de stamppot en leg de lekkerbekjes erop. Strooi er nog wat oregano over.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie600 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten83 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd5 g