Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bietencarpaccio met aardappel krokant
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bietencarpaccio met aardappel krokant
Stap 1
Snijd de rode biet en venkel in dunne plakken op de mandoline of kaasschaaf.
Stap 2
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in parten. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 5 mm. Spoel schoon en dep droog met een theedoek.
Stap 3
Verhit een pan met 4 el zonnebloemolie en frituur de aardappelblokjes in 10 minuten krokant. Roer regelmatig door.
Stap 4
Verhit een pan met 1 el zonnebloemolie en bak de perzik goudbruin. Verkruimel de blauwe kaas.
Stap 5
Leg de rode biet als een carpaccio op de borden. Verdeel de aardappelblokjes, perzik, blauwe kaas en venkel over de carpaccio. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de kiemgroente.