Bietenbol met geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Bietenbol met geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven op 200°C. Snijd het bosuitje in ringetjes en meng met de geitenkaas in een kom, met dille en versgemalen peper. Wrijf zo nodig het velletje van de bietjes en zet de bietjes rechtop neer. Steek met een appelboor een gat in het midden van de bietjes. Vul de holtes op met het geitenkaasmengsel en druk goed aan. De kaas mag aan de bovenkant iets uitsteken.
Stap 2
Leg een vel filodeeg op het werkvlak en bestrijk dun met olie. Leg hierop nog 3 vellen en bestrijk elk vel met olie. Maak nog voor iedereen zo’n stapeltje van 4 vellen. Snijd uit elk stapeltje een vierkant van 17 x 17 cm. Leg op elk vierkant in het midden een biet. Vouw het filodeeg losjes rond de biet omhoog en druk de vellen deeg bovenop goed op elkaar, zorg dat er geen openingen zijn. Zet de bietenbollen met de sluiting onder, op de bakplaat.
Stap 3
Steek met de uitsteekvorm sterren uit de restanten van de stapeltjes deeg. Leg op elke bol een ster en strooi er wat sesamzaad over. Leg de resterende sterren tussen de bietenbollen en bestrooi met sesamzaad.
Stap 4
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de bietenbollen in 30 minuten goudbruin en gaar. Kijk na 15 minuten of de losse sterren bruin zijn, neem ze met een dunne spatel van de bakplaat, laat ze op een rooster afkoelen.
Stap 5
Meng de rucola in een kom met de azijn en ½ eetlepel olijfolie. Zet de bietenbollen in het midden op borden en verdeel de rucola er losjes omheen. Leg de sterren eromheen. Lekker met gemarineerde wortel- en courgetterolletjes.
Aanvullende benodigdheden
- - appelboor
- - bakplaat met bakpapier
- - uitsteekvorm ster 4-5 cm
Voedingswaarden
- Energie440 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten41 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
