Bieten tarte tatin met andijviesalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Bieten tarte tatin met andijviesalade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de sjalotjes. Halveer de bieten en snijd de grote in kwarten. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit twee derde van de sjalotjes 3 minuten.
Stap 2
Voeg de jam en 75 ml appelazijn toe en breng aan de kook. Laat 2-5 minuten inkoken. Roer de helft van de mosterd door en schenk in de taartvorm. Verdeel de bietjes erover met de bolle kant naar beneden.
Stap 3
Leg het bladerdeeg erop en vouw de randen naar binnen. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en bak in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 4
Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de spekcjes in 5 minuten goudbruin en knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 5
Klop van de rest van de olijfolie, mosterd, sjalotjes en azijn een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng met de spekcjes door de andijvie.
Stap 6
Neem de tarte tatin uit de oven en snijd met een mes voorzichtig de randen los. Leg een bord omgekeerd op de taart en keer het geheel om.
Stap 7
Verdeel de geitenkaas over de warme taart en serveer met de andijviesalade.
Aanvullende benodigdheden
- - tarte tatin vorm Ø 24 cm
Voedingswaarden
- Energie675 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten62 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd15 g