Bierbrood met noten en vijgen
Ingrediënten
Bereidingswijze Bierbrood met noten en vijgen
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de vijgen in stukjes en wel ze in appelazijn. Hak de noten grof.
Stap 2
Zeef het speltmeel met het gist en wat zout in een ruime kom. Voeg het bier toe en kneed met de hand of in de keukenmachine tot een soepel deeg.
Stap 3
Laat de vijgen uitlekken en bestuif ze met wat meel. Kneed de vijgen en de noten door het deeg en vorm er een bal van. Leg het deeg terug in de kom en dek af met een theedoek. Laat het deeg op een warme plaats 50 minuten rijzen.
Stap 4
Vet een bakvorm in met boter en bestuif de vorm met meel. Vouw het gerezen deeg tweemaal dubbel en vorm er een brood van. Leg het brood in de bakvorm en laat nogmaals 50 minuten rijzen. Snijd de bovenkant van het gerezen brood 3 maal diagonaal in.
Stap 5
Verwarm de oven op 220°C. Bak het brood in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten stevig en gaar.