Biefstuk met sjalotten-wijnsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met sjalotten-wijnsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100ºC.
Stap 2
Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit 1 theelepel boter en 1 eetlepel olie op middelhoge stand tot de boter niet meer bruist.
Stap 3
Zet de warmtebron iets hoger en schroei de biefstukken in een paar minuten rondom aan. Leg het vlees op de bakplaat en schuif 5-10 minuten voor het serveren in de oven.
Stap 4
Verhit intussen weer 1 eetlepel olie in de pan en frituur de blaadjes salie 20 seconden per kant. Leg ze op keukenpapier.
Stap 5
Verhit vlak voor het serveren de saus, maar laat niet koken. Klop met een garde de rest van de boter erdoor om de saus te binden.
Stap 6
Klop eventueel nog wat extra boter erdoor voor een dikkere saus en breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Leg de biefstukken op voorverwarmde borden, schep er een lepel sjalottensaus bij en garneer met een blaadje salie.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie275 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten4 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd7 g