Biefstuk met portsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met portsaus
Stap 1
Breng 200 ml port met de bouillon aan de kook en laat dit zachtjes inkoken tot de helft. Week de rozijnen in een scheutje port.
Stap 2
Neem de pan van de warmtebron en laat de chocolade al roerend smelten in het port-bouillonmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de rozijnen toe.
Stap 3
Verhit de boter in een koekenpan totdat de boter bruin is. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak het vlees op een hoge stand 1 minuut per kant goudbruin. Zet de warmtebron lager en bak nog 2-3 minuten voor rare en 3-4 minuten voor medium.
Stap 4
Verwarm de saus nog even. Meng de maizena met water of een scheutje port en roer glad. Roer door de saus en laat indikken tot een glanzende saus. Laat de biefstukken uit de pan even rusten onder aluminiumfolie. Serveer met een lepel saus erover en geef de rest apart erbij.