Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Biefstuk met olijvenboter
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Biefstuk met olijvenboter
Stap 1
Hak de olijven en de peterselie fijn. Pers de knoflook. Doe 50 g roomboter in een diep bord.
Stap 2
Prak met een vork de olijven, de helft van de peterselie en de knoflook door de boter. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Schep de boter op een vel vershoudfolie. Rol op als een snoepje en leg 1 uur in de koelkast om weer hard te worden.
Stap 4
Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper. Smelt in een koekenpan de resterende 50 g boter. Bak de biefstukken in 2-3 min. per kant mooi lichtbruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
Stap 5
Verwijder de vershoudfolie van de boter en snijd in plakjes. Leg de biefstukken op 4 borden of een schaal en verdeel er de olijvenboter over. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
Voedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten1 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd19 g