Biefstuk met gluhweinsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met gluhweinsaus
Stap 1
Neem het vlees 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Laat de olie goed heet worden en leg de biefstukken in de pan. Voeg vervolgens een derde van de boter toe. Bak de biefstukken circa 3 minuten. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een ‘medium' biefstuk.
Stap 3
Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op de warmtebron en fruit de knoflook en tijm circa 2 minuten in het bakvet.
Stap 4
Voeg de glühwijn toe en laat op een hoge stand 1 minuut inkoken. Roer de mosterd en overige boter erdoor en blijf roeren, tot de boter helemaal is gesmolten en er een mooie glanzende saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en serveer de saus bij de biefstuk.