Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Biefstuk met gepofte aardappelpuree
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Biefstuk met gepofte aardappelpuree
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210°C. Haal de roomboter en biefstuk uit de koelkast. Was de aardappelen en verpak in aluminiumfolie. Plaats de aardappelen 45 minuten in de oven.
Stap 2
Maak de sperziebonen schoon. Rasp de schil van de citroen en ris de blaadjes van de tijm.
Stap 3
Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 4 minuten beetgaar. Voeg na 3 minuten de snijbonen toe. Giet af.
Stap 4
Meng de helft van de roomboter met de Italiaanse kruiden. Verhit een pan met de Italiaanse boter en bak de biefstuk in 7 minuten rosé.
Stap 5
Pureer de aardappelen en meng de overige boter, citroenrasp en tijm door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Snijd de biefstuk in plakken. Verdeel de puree, bonen en biefstuk over de borden en serveer.
