Biefstuk met gebakken peer en sinaasappeljus
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met gebakken peer en sinaasappeljus
Stap 1
Pers de sinaasappel.
Stap 2
Was de peer en snijd hem in kwarten.
Stap 3
Snijd de klokhuizen weg en snijd de stukken peer in de lengte elk in drie partjes.
Stap 4
Wrijf de partjes in met een beetje sinaasappelsap om verkleuren te voorkomen.
Stap 5
Wrijf de biefstukjes in met zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 6
Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
Stap 7
Leg de biefstukjes erin en bak ze op hoog vuur in vier tot zes minuten mooi bruin.
Stap 8
Leg de biefstukjes op een warm bord en dek ze af met aluminiumfolie.
Stap 9
Leg de parten peer in het bakvet en bak ze in twee tot drie minuten mooi bruin.
Stap 10
Leg ze op een ander warm bord.
Stap 11
Schenk het sinaasappelsap en het bier bij het bakvet en roer de aanbaksels los.
Stap 12
Kook het vocht op hoog vuur in tot een lichtgebonden jus.
Stap 13
Leg de biefstukjes op warme borden en leg daarop de plakjes peer met een stukje Roquefort erop.
Stap 14
Schenk de jus eromheen.
Stap 15
Serveer met gebakken aardappeltjes uit de oven en sperziebonen of witlof.
