Biefstuk met garnalen en bieslookboter
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met garnalen en bieslookboter
Stap 1
Meng 75 gram boter met de knoflook, bieslook en citroenrasp en houd apart. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
Stap 2
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden en wacht tot het schuim wegtrekt.
Stap 3
Leg de biefstukken in de pan en houd ze in beweging. Bak de biefstukken 2-3 minuten.
Stap 4
Zet de warmtebron iets lager als de boter te bruin kleurt. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een medium biefstuk.
Stap 5
Wikkel de biefstukken in aluminiumfolie en laat even rusten op een warme plaats. Kook intussen de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar.
Stap 6
Verhit een koekenpan op hoge stand en voeg 50 gram van de bieslookboter toe. Bak de garnalen hierin in circa 6 minuten gaar en goudbruin.
Stap 7
Leg de biefstuk op een bord met de garnalen erbij. Serveer met de sperziebonen, bestrooi met de peterselie en schep nog wat van de bieslookboter erop.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie420 kcal
- Eiwit42 g
- Koolhydraten6 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd14 g
