Biefstuk met balsamicojus, peren-abrikozenchutney en geroosterde bloemkool
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met balsamicojus, peren-abrikozenchutney en geroosterde bloemkool
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten. Giet ze af en laat goed uitlekken. Meng de bloemkool met de ui, tijm, walnoten, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over de bakplaat en rooster circa 20 minuten in het midden van de oven.
Stap 2
Verwarm alle ingrediënten voor de chutney. Voeg een scheutje water toe en laat al roerend circa 15 minuten zachtjes koken. Verwijder daarna de kruidnagels en steranijs.
Stap 3
Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de boter en de rest van de olijfolie en bak hierin het vlees 2 minuten per kant. Schep uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Stap 4
Bak de sjalot 2-3 minuten in het bakvet. Blus af met de balsamicoazijn en laat iets verdampen. Serveer de biefstukken met de balsamicojus met sjalotjes. Geef de geroosterde bloemkool en chutney erbij.